Daha Büyük Görüntüle
T&D Avukatlık & Danışmanlık Bürosu
AV.TEVRAT DURAN (İstanbul Barosu Sicil No:24851)
Atatürk Mah.Güner Sok. No:1 
B1 Kule Kat:36 D:295 PK 34307 İkitelli/İSTANBUL,Avrupa Yakası
avukattevrat@gmail.com
Gsm: 0 553 254 81 34
(09:00-19:00 arası ofiste randevu almak için arayınız.)
Ödeme Yapmak için Tıklayınız.AV.TEVRAT DURAN AVUKATLIK OFİSİ
ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Merhaba tevratbey ben aydın canlar ben özel bir şirkette çalışıyoru mişyerim ağır iş olarak geçiyor taşocağında şöför olarak çalışıyorum yalnız haklarımi alamiyom işe 01 12 2007 de başladım bunarağmen yıllık izinimi 14 gün olarak veriyorlar başladlğımda 2 yıl yıllık izin vermediler haftalık izin vermediler maaşımın birkısmını elden birkısmını bankadan veriyorlar 7 .yılımda olmamarağmen bir kuruş ikramiye veya herhangi biryardım verilmedi işten ayrılmayı düşünüyorum şartları zorlaştırdılar eyer ayrılırsam tazminat alabilirm iyim işveren tazminatı nekadar sürede ödemesi gerekiyor çalışma saatlerimiz 0 8 den 18e kadar çalışiyorum mesai vermiyorlar bunlar işten ayrılmama sebep ola bilirmi mesai 18 den sonra veriliyor normalmi
Fazla mesai konusundaki yazılarımı okuyunuz.
s.a. Tevrat bey;
ben abim için sizden kısa bi bilgi rica edicem.. aslında telefonla aramak isterdim ama müsait olamazsınız diye burayı tercih ettim..
abim (yaş 37), yaklaşık 7 yıldır istanbul sınırları dışında çorlu tekirdağ arasında bi yerde geri dönüşüm ( bidon, plastik kova vb..) yerinde çalışıyor.
fakat ilk girdiğinde şirket istanbul, habiblerde idi.. bir kaç ay sonra çorlu tarafına taşındı..
abim evli ve 3 çocuk babası, ikametgahı arnavutköyde
pazartesi gidiyor, cumartesi akşamı gelebiliyor.. bu durum ailesi için son zamanlarda daha sıkıcı olmaya ve sorunlar yaşanmaya başladı.
ve şimdi ayrılmak istiyor, fakat işveren tazminat konusuna pek sıcak bakmıyor, hani sen kendi isteğinle ayrılıyorsun gibi…
benim sormak istediğim şu, ikametgahı istanbulda ve işe gidip gelemiyor, bu işten ayrılması ve tazminat alabilmesi için geçerli bi sebep değil mi..
sözlü olarak işverene bu hafta sonu (25.01.2014) tarihinde işten ayrılacağını söyledi, ben kendisine bunu yazılı olarakta işverene bildir diye tembihledim.. yapabileceğim bu sanırım.. bu konuda ne yapabiliriz bilgi verirseniz çok memnun olurum..
iyi çalışmalar ve iyi günler dilerim..
EMRULLAH POLAT
Geç kalmış; ilk zamanlarda istanbul dışına taşınmasaydı iyi olurdu. Bu sebep bana makul gelmiyor. Ama ofiste ayrıntılı görüşmemiz halinde farklı bir sonuca varılabilir.
merhaba tevrat bey ben şu an dedemin tapulu evinde oturuyorum ama dedemin evini belediye 08.08.2006 tarihinde yeşil alan yapmış ve şimdi evi boşaltın diyorlar evin değerinden çok aşağıya ücret ediyorlar bize hiç bir tebligat göndermediler bizim ne yapmamız lazım.Ben Bursa İnegölde oturmaktayım. iyi çalışmalar iyi günler
Belediyeye gidip bilgi almanızı salık veririm. Hakkınızda açılmış dava olmalıdır. Belediyeden takip ediniz.
Merhabalar,
1997 yılından beri çalıştığım işyerimden istifa dilekçesi yazarak ayrıldım tazminat falan almadım saat ücretim 20 TL civarında idi toplamda 5200 gün çalıştım bu işyerinde hırsızlıkla suçlanacağım söylendi kamera görüntüleri var ellerinde her şey beni gerçekten hırsız olarak gösteriyorbende şerefimi lekelememek için istifamı yazdım ibranameyide imzaladım ancak yaptığımın çok yanlış olduğunu anladım çünkü 100.000.00 tl Gibi bir rakamı işverene bırakmış oldum bununla ilgili ne yapabilirim 7 EKİM 2013 tarihinde ayrıldım .
yardımlarınızı rica ederim
..
Avukatlık ofisimi arayıp randevu alınız. Evrakı inceleyip, ona göre düşünmek gerekir.
Ben ozel bır sırkette calısıorum market sektoru ve ısımı duzgun bı seklde yaptgm ıcın vede acıl bı paraya ıhtıyacm oldgnda calstgm ozel sırkette yaptgm ısın aynısını gunluk yomuye olrk bır gun baska bır yerde calsmamda bı kusur olurmu exstradan calıstgm ıcın.TESEKKURLER
2.iş yaptığınızı tespit ederse; şimdiki işvereniniz sizi tazminatsız çıkarabilir. Yasa Maalesef böyle.
Sayın Tevrat bey,
65 yaş üzeri bir bayanla Noterde düzenleme şeklinde ve iki şahit huzurunda 2B hazine arsasının devir ve satışına ilşkin sözleşme yaptık. Noter marifetiyle hükümet tabipliğinden hukuki işlem yapabilir (akli meleke) raporu alındı. Bu raporun protokol no’su sözleşmeye yazıldı. 2 ay sonra bayanın çocuklarından biri annesine baskı yapıp sözleşmenin iptal davası açtırdı.Ayrıca annesi için vesayet davası açtı ve 5 ay sonra bayan kısıtlandı. Kısıtlama kararına dayanak doktor raporu hukuki işlemin yapıldığı tarihi kapsamıyor. Demansiyel sendrom teşhisi konulmuş. Asliye hukuk hakimi kısıtlama kararı ve bayanın yaşlılığı gerekçesiyle kanaaten fiil ehliyetinin olmadığını ileri sürerek sözleşmeyi iptal etti. Temyize gittim. Dilekçemde hukuki işlemin yapıldığı tarihte doktor raporunun olduğunu, fiil ehliyetinin nisbi bir kavram ve olay kamu düzenine ilişkin olduğundan adli tıptan işlem tarihine ilişkin yeniden rapor alınması gerektiğini, şahit dinlenmediğini ve kötüniyet olduğunu belirttim. Sonradan öğrendiğim bir konu da bayanın kısıtlama kararından 1 hafta önce tapuda işlem yaparak ev satın alması.Vesayet davasında bu tapunun bir örneği var ve hakim tarafından ihtiyati tedbir konulmuş.
Size sorum, Yargıtay’ın bu tip davalara bakışı nedir ? İşlem tarihinde Noter marifetiyle alınmış hükümet tabibi raporunun hükmü nedir ? Hakim, fiil ehliyeti gibi bir konuda işlem tarihine ilişkin neden araştırma yapmaz ? Hakimi yapmadığı bir araştırmayı Yargıtay mı yapacak ? Bu ülkenin Noterine, tapusuna, tabibine güvenmeyen bir mahkeme hakimi nasıl adalet sağlayabilir ? Kendini bu kurumlar yerine nasıl koyabilir ?
Syg,
Ethem KÜÇÜKKAYA
Hukuka güveni Yargı kurumları sağlar. Belirttiğiniz şekilde ülkede hukuk güvenliği kalmaz, kamu düzeni sarsılır yasaya,kamu kurumlarına itimat kalkar elbette. Dosyanız avukat eliyle takip ediliyor zannımca. Bu nedenle daha fazla yorum yapmam etik değil. Somut olay değilde olgular üzerinden konuştuğumuzu varsayıyorum.
Sayın Tevrat bey,
Cevabınız için teşekkür ederim. Yargıtay içtihatlarına baktığımda bu tip fiil ehliyeti davalarında yerel mahkemenin dosyayı 2659 sayılı Adli Tıp Kanunu gereğince Adli Tıp’a yollaması ve hukuki işlemin yapıldığı tarihe ilişkin görüş alması gerektiğini görüyorum. Anlamadığım husus yasayla, genelgeyle yetki verilen Noter, Tapu ya da Hükümet Tabibinin düzenlediği resmi belgelerin Mahkemelerce dikkate alınmayışı. Oysaki Medeni Kanun 410 ncu maddesi çok açık ve net. Kısıtlama, iyi niyetli kişileri ilandan önce etkilemez. Ortada bir kısıtlama kararı yok. Noter ve iki şahit huzurunda resmi işlem tesis ediliyor, üstelik hükümet tabibinden alınan doktor raporu mevcut. Bu keyfilik midir ? Yoksa vicdan!.. ve Hakime tanınan karar verme yetkisinin bir neticesi midir ? Bir Savcı abimiz söylemişti…Bir kimseye yapılan haksızlık o toplumun tamamına yapılmış gibidir. diye.
Syg,
merhaba bir sorum olcak ben mayısta askerim iş yerinden tazmnat almak için sinsümü vermem lazım ama ben nisanın 1 de çıkıp tatil yapmak istiyorum istifamı askerlik sebebiyle diyip daha sonra sinüsümü aldıgımda işyerie verip tazminat alabiliyormuyum iş kanunda var ama vermeme gibi bir lüksü varmı cevabınız bekliyorum teşekkürler
Askere gitmeden 1 ay önce askerlik sebebiyle işyerinden ayrılıp tazminat alabilirsiniz. Askerlik şubesinden alacağınız evrakın adı “sülüs” olup sinüs değildir. Sülüs, Arapça bir kelime olup 3 günlük yol belgesi anlamındadır. Bu belgeyi işyerinize vererek hakkınızı alabilirsiniz. Hayırlı tezkereler
merhabalar tevrat bey,
sizin bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum
eşim özel bir şirkette çalışıyor.
işyeri isim değişikliği yaptı ve yapmadan önce çalışanlarına ben sizin tazminat hakkınızı vericem ancak hemen veremem yavaş yavaş az az hepinizin hakkını vericem diyerek eşim ve arkadaşlarını ikna etmiş şirketin adı değişti ancak şirket sahibi bugün yarın diyerekten hep haklarını vermemek için bahaneler uyduruyor.bu durumda ne yapılması gerekir.eşim işten çıkmak istemediğinden kaynaklı hakkını da tam olarak isteyemiyor. Birde eşim restoranda çalıştığından kaynaklı 1 mayıs 23 nisan gibi tatillerden yararlandırmıyorlar konu ile ilgili değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İşyeri isim değişikliği tazminat hakkı vermez. Yazımı okuyunuz. http://www.tevratduran.com/tag/isyerinin-devri-tazminat-hakki-verir-mi/
TEŞEKKÜR EDERİM.
TAZMİNAT HAKKI VERİLMEDİĞİNİ ANLIYORUM ANCAK GİRDİ ÇIKTI YAPILMASI BİŞEY İFADE EDİYORMU BU ESNADA
MERHABA
Tevrat bey ben Kocaeli de özel bir şirkette 3 yıldır çalışıyorum.bu güne kadar yıllık izin vermediler ve bayram tatilleri hariç resmi tatil günlerinde de çalıştırdılar mesai bile vermiyorlar.haftada 57 saat çalışıyorum ve maasım bankaya bir kısmı yatıyor geri kalanı elden veriyorlar.ben halen bu şirkette çalışmaktayım ama yetti artık bu kadar yaptıkları.ben ayrılmak istiyorum ama haklarımı da almak istiyorum.ayrılarak nasıl alabilirim bana yardım edin lütfen teşekkürler…
Noterden ihtarname keşide edrek başlayabilir olumlu yanıt alamazsanız İş Mahkemesi’nde dava açmanızı öneririm.
teşekkür ederim cevabınız için.sizler sayesinde yol bulmaya çalışıyoruz Allah sizden razı olsun.ben işi bıraksam hakkımı halen arayabilirmiyim saygılar…
Rica ederim. Amin.
öncelikle iyi akşamlar tevrat bey bundan 1.5 yıl önce amirimin izniyle 3 çalışan olarak şehir dışına firma ziyaretine gidecektik yolda yol su birikintisi olduğu için yol hakimiyeti şöför kaybederek aracımız takla attı ve bende küçük çatlaklar kırıklarla ezikler atlattım lakin yanımdaki arkadaşım vefat etti ve 15 gün rapor yattıktan sonra 3 ay kadar çalıştım moral ve motivasyonum düşmeye başlayınca istifa ettim ayrıldım benim bu olaydan tazminat alma hakkım varmıdır .
Belirttiğiniz gerekçe size tazminat hakkı vermez.
iyi günler ben 2003 yılında otele işe başladım 2011yılında ayrıldım başka otele başladım ve 2013 yılında tekrar başladım bu otele ve hersene sezon sonunda sezon sonu nedeniyle istifa dilekcesi yazdırıp yazmazsan son maaşını vermeyiz dediler benim tazminatım varmı yardım edermisiniz iyi günler
Sezonluk yani mevsimlik işçinin toplam çalışma süresine göre tazminat hakkı vardır.
Merhaba tevrat bey ben bir trafik kazasi yaptim hakimiyetimi kaybedip ondeki araca arkadan carpttim karsi tarafta bir kiside hafif yaralanma var bu olaydan 8 ay sonra karsi taraf bana dava acmis bu davada benimle alakali ne gibi bir durum soz knusudur. Sonucta kazayi kasti olarak yapmadum karsi tarafin masraflarini arac sigortam giderdi ne gibi bir sonuc soz knusudur tesekkurler…
Size karşı Sigortanın karşılamadığı maddi zarar ve manevi tazminat davası açılabilir.
Tevrat bey bana gelen kagitta ideanamede Trafigi tehlikeye sokma sucundann kovusturmaya yer olmadığına dair ek karar verilmistir yaziyor.diger kagitta ise yine ayni sekil kovusturmaya Yer olmadigina yaziyor.bu benim lehime mi aleyhime mi anlayamadim
Lehinize.
Serbest zamanın kullanılması yasal düzenleme gereği sizin isteğinize bağlıdır. Siz izin değil ücretini talep edebilirsiniz, vermezse dava hakkınız vardır.
Merhaba Tevrat bey.yolda gevşek malzemelerin (micir) temizlenmediğinden ve gerekli levhaları konulmasına , kaza geçirdi araç hasar gördü KARAYOLLARI NA DAVA AKŞAM TAŞPINAR ALINMASI
NOT:trafik polisleri tutanaktA:kazanın birinci sebebi karayolları dir.
Hata yapmadan davayı bitirirseniz Sonuç alırsınız
Merhaba Tevrat bey. Eğer kazanın birinci sebebi karayolları ise(tutanakta) kara yollarina dava açabilir miyim tazminat oderlermi
Elbette
Tevrat bey merhabalar,
Bu hukuki danışmanlığa girer mi bilmiyorum, lakin sormak istedim yine de. 1976 yılına dayanan bir kamulaştırma ya da kamulaştırmasız el atma söz konusu. Taşınmazın maliki olarak herhangi bir ödeme almadık, ve tarafımıza da bir tebligat yapılmadı. Tapuda herhangi bir terkin ve ferağ da vermedik. Şimdi biz bu durumda herhangi bir hak iddia edebilir miyiz, yoksa artık bundan sonra birşey olmaz deyip tapuda terkin mi edelim bu araziyi?
Teşekkür ederiz.
Hakkınız var gibi görünüyor. Evrakınızı görmeden takdir edersiniz ki mümkün değil.
iyi günler tevrat bey şuanda çalıştığım iş yerinde işe ilk girdiğim 2010 yılında girişim yapıldıktan 19 gün sonra haberim olmadan çıktı yapılmış ve sigortam 6 ay ödenmemiş ve bunu yeni öğreniyorum ayrıca 1400 tl lil maaşım asgari ücret olarak gösteriliyor iş vereni dava etmek istiyorum haklarım nelerdir ayrıca 1995 doğumluyum 18 yaşımdan önceki çıraklık sigortam her hangi bi sorun yaratırmı?
Pingback:İş Mahkemelerinde şahit delili;işçi davasını şahit dinletmeden kazanabilir mi ? – Avukat Tevrat Duran
Pingback:Tüketici Hakları kapsamında ‘Garanti süresinde arıza yapan araçların değişim bedel iadesi davası’ – Avukat Tevrat Duran
Pingback:Bilinçli tüketici olarak arabanız arızalandığında yasada size tanınan haklarınızı kullanın. – Avukat Tevrat Duran
Pingback:Kanuni ‘Önalım hakkı’ (şufa) satış varsa kullanılır hibe varsa kullanılamaz. – Avukat Tevrat Duran
Pingback:Haklarınızın farkında mısınız ? Garanti Süresinde meydana gelen Şanzıman arızalarında araç sahibinin yasal hakları ? – Avukat Tevrat Duran
Pingback:Üretim hatası bulunan ayıplı araçların 0 km yenisiyle değişimi davasında tüketicilerin hakları ? – Avukat Tevrat Duran
Pingback:Ayıplı araç varsa bedel iadesi olmazsa değer kaybı davası açılabilir.
Pingback:Tüketici olarak ayıplı aracınızı tamir yerine avukatınızla yenisiyle değişimini isteyebilirsiniz.
Pingback:Günde 11 saatten fazla çalışan işçiye fazla mesai ücreti ödenir.
Pingback:İşçilerin işyerindeki yemek mola süresi kaç dakika ? - Avukat Tevrat DURAN